Philips Hue

IMG_20180319_141519_669Tjohoo!

Vi har haft lyckan att få tag på ett Philips Hue kitt och har använt det ett litet tag nu. jag får säga att det är väldigt roligt att hålla på med och har varit väldigt smidigt. Att man med mobilen kan stänga av lamporna i de rum man känner för och kan ställa om ljuset på en mängd olika nivåer.

Sockeln

De lampor som jag har köpt är med de mest vanligaste socklarna som man använder hemma. Det är E27 (den bredare) och E14 (den smala) sockel, sedan så har dom även GU10 sockel som man trycker in och vrider för att fästa den, men inget som jag har använt. 

Ljusets alla nyanser

philips-hue-startpaket-smarta-led-lampor-3-pack

Det packet jag började med var detta. Det innehåller en Philips Hue Dim Switch fjärrkontroll, 3 st E27 RGB lampor och en Philips Hue brygga. Dessa lampor är på 806 lumen ca 60 watt, kan ha 16 miljoner olika färger och en färgnyans på 2200-6000 kelvin. Det man kan tänka på med kelvin är att ju lägre kelvin man har ju gulare/varmare kommer ljuset att vara och ju högra kelvin du kommer ha ju vitare/kallare blir ljuset. man kan även dimma lamporna efter önskemål så man behöver inte vara rädd att lamporna skulle bli för starka. Så med dessa lampor kan du få en väldigt stor variation av ljus, vilket kan vara skönt om man vill kunna ändra ljuset för att ändra upplevelse och stämningen i sitt hem.

Men bara tre lampor räckte inte så jag köpte även till några styckena E14 lampor som inte var i RGB och som var på 470 lumen, ca 40 watt, dessa kan man ändra kelvin graden och dimma om man så önskar.

Hur kopplar man ihop dom?

Att installera dom var väldigt enkelt. Koppla först in bryggan med medföljande nätadapter i väggen och koppla sedan in medföljande nätverkskabel i routern. Sätt i lamporna i armaturer där du vill ha dom och ladda ner appen Philips Hue på din mobil/surfplatta.

Se till att du är uppkopplad på samma nätverk som du kopplade ihop med Hue bryggan, starta sedan appen och låt den söka efter din Philips Hue brygga. Du kommer behöva trycka på ringen på bryggan för att tillåta åtkomst mellan den och din mobil. Sedan när du gjort det så är det bara att söka efter lamporna, de skall ha dykt upp under kugghjulet -> Light setup. För att installera specifika rum så går du in på kugghjulet -> Room setup och sedan på pluset i högra hörnet. Där kan du välja vilket rum du vill skapa och vilka lampor som skall befinnas där, tryck sedan på save.

Det kan vara lite svårt att veta vilken lampa som är vilken i appen så man får testa sig fram för att få rätt lampa till det rum du skapat.

För att se hur du installerar den kan du gå in på vår Youtubesida så får du se det hur man gör!

May the light be whit you

Philips Hue har en brett sortiment när det kommer till armaturer, för att se mer om det så kan ni gå in på länken här

Man kan göra så mycket med dessa lampor och om man vill så kan man även koppla dessa till en röststyrnings assistent som t.ex. Google Home (vilket vi också har satt klorna i) så då kan man styra med rösten, välja vilka lampor som skall tändas vid vissa kommando etc men det kommer jag att ta i ett separat inlägg om Google Home Mini.

Men har ni några frågor så är det bara att ställa dom i kommentarsfältet så hjälper vi till så gott vi kan!

Ha det så bra som länge så syns vi snart igen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s