Motorola One

motorolaonethumbnail

Motorola One

Jag blev utvald som testpilot för Motorola One för Smartson.se där jag har fått köpa telefonen till ett reducerat pris med motprestationen att skicka in recensioner och videoklipp till Smartson. Nu har jag haft telefonen ett par veckor och det här är de för och nackdelarna jag känner hittills:

Pros:
> Billig medelklass telefon (2990:-)
> Stort inbyggt minne på 64GB!
> Snabb (4GB RAM)
> Volymknapparna sitter på rätt sida (höger).
> USB-C
> 3,5mm uttag
> Clean Android
> Smart Gestures
> Helt okej kamera, speciellt för priset!
> Fingerscanner på baksidan

Cons:
> Motorola Turbo Power Charger
> Face ID känner inte alltid igen mig
> Inte äkta Always On Display
> Kameran kommer inte ihåg mina inställningar (har kontaktat Motorola om detta!)

 

Innan hade jag en Samsung Galaxy A5 2017 som jag har varit super nöjd med, tanken var att antingen ge bort Motorolan efter testerna eller Samsungen. Jag har nu gett bort min Samsung.

Anledningen är att telefonen är snygg, snabb, kameran är roligare och det är massa små saker med telefonen som gör att den bara känns helt rätt. Det första jag gör när jag köper en ny telefon är att rensa bort alla skit appar som finns där från början. På den här behövde jag inte ta bort en enda! Inte massa Facebook skräp och Hangouts som tar plats på telefonen i onödan.

När jag väl kom överens med fingerscanner jag nu mera älskar fanns det inte längre något att fundera på. En sjukt roligt grej de har lagt in i telefonen är Gestures (gester). Med Gestures kan man snabbt starta kameran genom att snurra telefonen mot sig snabbt två gånger eller starta ficklampan genom att hugga två gånger i luften. Jag har aldrig använt en telefon ficklampa så ofta som jag hittills har använt denna då den är så oerhört lättillgänglig!

Men de negativa sakerna om telefonen då?

Ja, det värsta är laddningen. Den laddar snabbt så det är inga bekymmer. Men adaptive charging, eller quick charge, som Samsung använder börjar bli standardiserad. Det innebär att om man köper en powerbank med Quick Charge eller en laddare med Quick Charge så gör det ingen nytta på en Motorola One. Motorola One kan ENDAST snabbladdas med deras egna Turbo Power 3A laddare.

Laddningen går fort men man känner att det inte alls fungerar på samma sätt som på en Samsung. Jag gjorde ett test där jag mätte laddningen på Motorolan och jämförde med Samsungen. Samsungen lägger sig på stabila 9V och 1,5A. Motorolan hoppas upp till runda 6V (?) och ramlar upp och ner mellan 3A och 1A genom hela laddningen. Med andra ord, inte stabilt.

Men trots detta – så väljer jag som sagt Motorolan. Fördelarna väger klart igenom nackdelarna. Trots att alla mina inköpa Samsung laddare nu blir obrukbara. Men den smällen är värt att ta!

Frågor om Motorola One? Snabbast svar får ni på vår Instagram!
—> MyGadgetAddiction

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s